Obiective turistice Ocna Sibiului | Trasee turistice Ocna Sibiului | Ocna Sibiului Obiectiv Turistic

Trasee turistice Ocna Sibiului | Obiective turistice Ocna Sibiului | Turism Ocna Sibiului




Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Sibiu > Cazare Ocna Sibiului > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Ocna Sibiului 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Ocna Sibiului

Nota 9.8 din 10 pe baza a 4 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Ocna Sibiului

 
     
 
 
 
     
 
 

Obiective turistice Ocna Sibiului

Biserica Cetate Reformata
La origine bazilica romana,este construita din piatra si caramida,cu ziduri foarte groase cu contraforturi ,cu trei nave si sase travee, cu absida semicirculara si cu turn-clopotnita masiv.

Portalul sudic pastreaza un basorelief romanic reprezentand arborele vietii flancat de doi lei. Fiind asediata de mai multe ori datorita unui incendiu biserica a fost refacuta in stilul gotic tarziu, cu cateva elemente renascentiste. Din anul 1569 biserica a fost trecuta de la cultul romano-catolic la cultul reformat calvin.

Biserica ortodoxa romana Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril
Este ctitorita de Mihai Viteazul, care dupa batalia de la Selimbar din 1599 in drum spre Alba Iulia, s-a oprit la Ocna Sibiului si a poruncit si randuit sa se construiasca o biserica, va fi reconstruita in anul 1695 de domnitorul Constantin Brancoveanu.

In interior biserica este pictata si pasteraza fragmente importante de pictura brancoveneasca precum si tabloul votiv din anul 1723, infatisandu-i pe domnitorii ctitori Mihai Viteazul si Constantin Brancoveanu.

Biserica Ortodoxa Romana Schimbarea la fata
A fost ridicata in anul 1790 de catre muncitorii minieri de la fostele saline. Construita din caramida, pe un plan dreptunghiular, cu o absida semicirculara pe latura de rasarit si cu turn clopotnita, este decorata in exterior cu brau si ocnite iar in interior cu pictura in stil neobizantin.

Biserica Ortodoxa Romana Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul
Construita in anul 1810 din caramida si piatra pe un plan dreptunghiular, cu absida semicirculara pe latura de rasarit si cu un inalt turn clopotnita, pastreaza in exterior cateva fragmente de pictura de la 1827.

La interior, cele doua cupole circulare si peretii sunt acoperiti de fresca in stilul neobizantin.

Biserica Ortodoxa Romana Bunavestire
Amplasata in Toparcea la 10 km de Ocna Sibiului, a fost construita in anul 1726 din caramida, avand un plan de constructie dreptunghiular, cu absida poligonala la est si cu un turn clopotnita pe latura vestica.

Interiorul a fost pictat in anul 1789 in fresca iar in turn se pastreaza o inscriptie slavona.

Complexul balnear
Construit intre anii 1907 si 1909 a fost realizat cu o arhitectura specifica stilului "la belle A?poque", unitar si armonios, cu bogate ornamentatii cu elemente florale si vegetale in stilul decorativ geometric vienez numit "Jugendstil" si caracteristice "Artei 1900" in Transilvania.

Muzeul sarii
Amenajat in cladirea Scolii de sus, prezinta istoria exploatarii sarii si a balneatiei, avand sectiuni de istorie, etnografie, arta populara si o mica galerie de arta.